Met de paplepel ingegoten

Dat Ad musicus zou worden stond al vroeg vast. Zowel zijn opa als zijn vader maakten muziek. Zijn opa kwam uit een familie van kerkorganisten en zijn vader was een bekende accordeonist in Breda en omstreken. Ad zelf begon als kleuter al met accordeonspelen en op aandringen van zijn moeder kreeg hij op 5-jarige leeftijd een piano met bijbehorende lessen. Vóór hij naar het conservatorium ging krijg hij pianoles van zijn vader, Harry Simons en Koos van Overbeek. Daarnaast volgde hij ook nog extra theorielessen bij mevr. Bogdanowicz.

Op het Rotterdams Conservatorium kreeg hij pianoles van Elly Salome en Fransje Dorst. Naast piano studeerde hij daar ook saxofoon (Leo van Oostrom, Tom de Vette en Ab Schaap) en kreeg hij zangles van David Hollestelle. Met name deze docent heeft door zijn aparte manier van les geven een diepe indruk op hem gemaakt. In 1982 studeerde Ad af aan het Rotterdams Conservatorium.

In zijn studententijd draaide Ad zijn eerste band, Double Diamond, al op volle toeren. De begeleidingsband trad op met bekende artiesten als Lee Towers en André Hazes. Zelfs The Platters zijn ooit door hen begeleid.
Naast Double Diamond vormde hij ook nog een 6-tal jaren een duo met Huub Janssen, destijds drummer van The Dutch Swing College Band. Dit duo was uniek omdat er op een niet-traditionele manier met het repertoire werd omgegaan. Het bleek vooral een muzikale uitlaatklep voor beide muzikanten. Huub was gewend om in het strakke concept van The Dutch Swing College Band te werken en Ad moest met Double Diamond vaak artiesten begeleiden op strak geregelde bedrijfsfeesten. Maar zodra Ad en Huub als duo samen speelden waren er geen grenzen meer op muzikaal gebied en gingen alle remmen los. Muziek maken was dan geen doel op zich meer maar juist een middel om de tent op zijn kop zetten.

In de jaren daarna heeft Ad meegewerkt aan vele diverse muzikale activiteiten. Variërend van toetsenist in begeleidingsorkesten van Lee Towers, Corry Konings en André Hazes in Ahoy tot orkestleider van coverband Nice & Easy. En van orkestleider en arrangeur t.b.v. het 50-jarig artiestenjubileum van Anneke Grönloh in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag tot accordeonist in de hit "Comment ça va?" van The Shorts. En van orkestleider tijdens het Eurovisie songfestival voor verstandelijk gehandicapten in Nederland en begeleider van de Nederlandse kandidaat tijdens datzelfde festival in Finland tot toetsenist en mede-arrangeur van NCRV's familieshow op de radio. Ad heeft bovendien als studiomuzikant meegespeeld op vele honderden nummers.

De laatste jaren is Ad ook lokaal actief, vooral als coach van bands en orkesten en als componist, arrangeur en/of muzikaal leider van verschillende avondvullende shows.
Aan huis heeft hij een hypermoderne opnamestudio waarin naast het produceren van cd's ook zanglessen worden gegeven.
Vrijwel zijn hele leven geeft Ad al piano- en accordeonlessen, en sinds hij in 2008 werd uitgenodigd voor een masterclass bij het Complete Vocal Institute van Catherine Sadolin op het conservatorium van Utrecht, heeft hij ook zanglessen aan zijn portfolio toegevoegd. Het behaalde certificaat vormt dan ook een uitstekende aanvulling op de klassieke zanglessen van David Hollestelle tijdens zijn studie aan het Rotterdams conservatorium.